XLpluss

Priser:

Alle våre faste kurs går over 10 ganger og koster kr. 1700,-
Endringer kan forekomme pga helligdager og stengt basseng.

Første kurs i vårsesongen starter i januar og går til ca mars. Andre kurs i vårsesongen starter rundt påsketider og går til midten av juni.
Høstsesongen starter august/september, og går til november.
Minikurs starter i november og varer til ca midt i desember. Minikursene går over færre uker enn vanlige kurs. Totalpris for minikursene vil variere da antall ganger varierer.
Det er kun kursene på Ramstad skole som følger skoleruten.

Flytepinne kan komme i tillegg der det er aktuelt og kan kjøpes gjennom XLpluss.
Den som vil ha ekstra utbytte av treningen kan bruke motstandshansker til øvelsene (hansker er frivillig). Motstandshansker kan kjøpes gjennom XLpluss.


Kursinformasjon:

Påmeldingen til alle våre kurs er bindende.
Det er anledning til å melde seg på når som helst i kursene så sant det er plasser ledige. Gi beskjed før du kommer, så du ikke risikerer å møte opp forgjeves. Du betaler fra den dagen du melder deg og resten av kurset.
Fremmøte helst noen minutter før oppgitt tid, for dusj og skift. Har du med deg verdisaker, ta gjerne disse med inn i hallen der det ikke er låsbare skap.

Det er ikke anledning til å ha på seg badedrakten hjemmefra. Det er påbudt å dusje naken før man går i bassenget. Dette er regler som gjelder for alle stedene vi har vanntrening. Personer som av ulike grunner ikke kan dusje uten klær sammen med andre, kan ikke være med hos oss. Det er heller ikke tilrådelig å være med på treningen dersom man faster.

Det er ikke tillatt å bade i annet tøy enn badetøy beregnet på bruk i vann. Tøy av feks. bomull er ikke tillatt da dette ofte loer og farger av. Langt hår må settes opp.

Alle våre kurs er åpne for både kvinner og menn. Vi har ingen tilbud til dem som av religiøse grunner ikke kan delta på blandede kurs. Selv om treningsstedene er reservert oss den tiden vi er der, må deltakerne akseptere at ansatte ved disse stedene til tider kan ha ærend inne hos oss.

Det tas forbehold om at bassengene kan stenges av utleier på kort varsel pga uforutsette hendelser. Beskjed vil bli sendt til kursdeltakerne så fort som mulig, enten pr telefon, sms eller epost. XLpluss vil i disse tilfellene prioritere å gi tilbud om ekstratimer så langt dette er mulig å få til. Det kan bety at kursene kan bli forlenget tilsvarende antall ganger det er stengt, dette gjelder særlig ved stenging i løpet av første kurs på vårparten, og første kurs på høsten. Er forlengelse av kurset ikke mulig å få til, gis det tilbud om erstatningstimer ved andre av XLpluss sine kurs. Skulle dette ikke være aktuelt, gis tilbud om fratrekk på neste faktura dersom man fortsetter på neste kurs, eller pengene tilbake.

Hva er XLpluss?

XLpluss er ikke noe typisk slankeopplegg, for vi fokuserer ikke på antall kilo tapt. Vårt fokus er på trim som gir bedre helse, fysisk og psykisk sunnhet og velvære for folk med store kropper. Vi vil at også folk som veier mye skal få oppleve at det gjør godt å bruke kroppen. Om dette resulterer i at man går ned i vekt, så ser vi det som et hyggelig pluss!

Hvorfor heter det XLpluss?

Navnet XLpluss henspeiler på klesstørrelsen XL, altså dem som er over "normalen" i størrelse og pluss mer enn det. Treningen hos XLpluss er et lavterskeltilbud som alle skal kunne være med på.

Hvor foregår aktivitetene?

All trim foregår i lokalmiljøet. Trening som krever bruk av lokaler skal (så langt det er mulig) skje til tider hvor lokalet er reservert for XLpluss-deltakerne. Pr. idag er vi etablert i Asker og Bærum.

Må man ha henvisning fra lege?

Å delta hos XLpluss krever ikke henvisning fra lege eller annen fagperson, men det kan være lurt at du tar en prat med legen din hvis du er usikker på om du kan være med. Som deltaker er du selv ansvarlig for at du helsemessig er i stand til å kunne delta. XLpluss har intet ansvar for skader eller sykdom som måtte oppstå under eller som følge av trening i vår regi. Om du faster anbefaler vi ikke vanntrim.

Har dere kostholdsinformasjon og vektkontroll?

Nei. Her er det kun trim for bedre helse og kondisjon og ikke noe slankepress. Har du behov for ytterligere oppfølging med kostholdsråd etc., kan vi anbefale at du forhører deg med fastlegen om hvilke andre alternativer som finnes.

Hvem kan delta?

Tilbudet er reservert overvektige med en BMI på over 30. Men for å si det slik; vi står ikke med målebånd og badevekt for å vurdere kursdeltakerne, så det er egentlig opp til deg selv om du føler deg hjemme i denne gruppen. Trimmen er mest beregnet på dem som er helt utrent fra før.

Det står "planlagt startdato". Hva betyr det?

Det betyr rett og slett at startdatoen ikke er endelig avgjort ennå. Ukedag og tid stemmer, men startdatoen kan endres. Ofte er det slik at bassengene repareres og vedlikeholdes i feriene, og slike arbeider kan bli forsinket. Derfor setter vi aldri opp noen fastlagt dato før vi vet om arbeidene er ferdige. Endelig startdato oppgis på websiden så fort den er avklart med utleier.

Jeg skal opereres og vet ikke når jeg blir innlagt. Må jeg likevel betale full pris hvis jeg ikke får vært med på hele kurset?

Vi har en "kom innom"-løsning. Da får du en faktura på slutten av kurset for de gangene du har vært der.

Må jeg være med på avisreportasjer og sånt?

Det skjer fra tid til annen at journalister gjerne vil skrive om oss, og det er det helt frivillig å være med på. Si ifra til journalisten dersom du ikke vil bli avbildet eller intervjues. Det vil bli gitt beskjed om besøk av journalister og fotografer så fort vi vet om det. Vi setter selvfølgelig veldig stor pris på om du vil stille opp på en reportasje! Men det er altså ingen tvang.

Bondi - Varmtvannsbasseng med 34 grader. Det er mulig å låne flytepinner her, men disse er få og av dårlig kvalitet, så det er anbefalt at man har sin egen. Flytepinne kan kjøpes hos oss.

Ramstad Skole - Varmtvannsbasseng med 31-33 grader. Som regel mulig å låne flytepinner. Det er ikke anledning til å gå inn i svømmehallen før timen begynner da det er andre der før oss. Kurset på Ramstad er det eneste som følger skoleruten med høstferie og vinterferie.

Påmelding enten via epost til
sonja@xlpluss.no
eller mob.nr. 92031594